Marko Kranjec otvorio put Factor banci za preuzimanje KD Banke

Bez autora
Jun 18 2012

Marko Kranjec, guverner Banke Slovenije, dao je suglasnost za preuzimanje KD Banke koja je najmanja i najmlađa slovenska banka. Narednih dana bi tako Factor banka trebala postati službenom vlasnicom KD Banke koju će u drugoj polovici ove godine pripojiti. Time će se kapital povećati do pet milijuna eura. KD Group je dobila samo jedan euro od prodaje banke, a slijedi joj i vraćanje zajmova uzetih od Factor Banke. Također, biti će potrebna i nova dokapitalizacija KD Banke sa 2,4 milijuna eura. U srpnju mjesto izvršnog direktora KD Banke napušta Benjamin Jošar.

Marko Kranjec otvorio put Factor banci za preuzimanje KD BankeMarko Kranjec, guverner Banke Slovenije, dao je suglasnost za preuzimanje KD Banke koja je najmanja i najmlađa slovenska banka.

Narednih dana bi tako Factor banka trebala postati službenom vlasnicom KD Banke koju će u drugoj polovici ove godine pripojiti. Time će se kapital povećati do pet milijuna eura.

KD Group je dobila samo jedan euro od prodaje banke, a slijedi joj i vraćanje zajmova uzetih od Factor Banke. Također, biti će potrebna i nova dokapitalizacija KD Banke sa 2,4 milijuna eura. U srpnju mjesto izvršnog direktora KD Banke napušta Benjamin Jošar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik